Contact Information

Zevenheuvelenweg 9
NL-5048 AN Tilburg
The Netherlands

P.O. Box 5023
NL-5004 EA Tilburg

Tel: +31 13 4657465
Fax: +31 13 4671782
CoC: 55763685
VAT: NL851851034B01

Project Manager

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Weener Plastics in Tilburg is op zoek naar een Project Manager die verantwoordelijk is voor projecten die binnen ons bedrijf ten uitvoer gebracht worden. Ben jij een ervaren Project Manager met kennis van kunststoftechnieken inclusief zaken als productie en automatisering en toe aan de volgende stap in jouw carrière? Dan komen we graag met jou in contact.

Jouw functie

Als Project Manager begeleid je projecten bij de ontwikkeling van nieuwe producten vanaf de project definitie tot de daadwerkelijke realisatie in productie, waarbij installaties juist zijn geïmplementeerd en gereed zijn voor inbedrijfstelling. Je werkt nauw samen met klanten, Innovation and Development, Productie en de afdelingen die daaraan ondersteunend zijn (jouw interne klant) voor een succesvolle projectuitvoering. De Project Manager coördineert projecten en heeft ownership, wat betekent dat je het aanspreekpunt bent voor klanten met betrekking tot de implementatie van het project. Vanuit deze rol ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Zorgen voor een optimaal projectplan binnen de opgestelde timing;
 • Initiëren van procesverbeteringen;
 • Brugfunctie tussen klant en eigen organisatie;
 • Coördineren en beoordelen van (project gerelateerde) proefspuitingen en testen en bijstellen van specificaties;
 • Contact onderhouden met leveranciers en andere stakeholders;
 • Advies geven over vaktechnische mogelijkheden, testmethoden en verbeteringen;
 • Zorgen voor professionele uitvoering en presentatie van projectdocumenten- en rapporten;
 • Een gedegen overdracht naar Productie conform afspraken en productiespecificaties, na bewezen performance en beheersbaarheid van het productieproces.

Het team

Het Project Management team in Tilburg bestaat uit 3 collega's verantwoordelijk voor product- en productiespecificaties, gereedschappen, machinerie, automatisering en installaties bij de ontwikkeling van nieuwe (en bestaande) producten. De Project Manager rapporteert aan het Project Management afdelingshoofd.

Read more


Technician Automatisering

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Wil jij werken in de hightech procesindustrie en wil jij meewerken aan de ontwikkeling van onze fabriek van morgen? Met jouw kennis van automatisering en visionsystemen zorg jij ervoor dat elektrotechnische installaties blijven draaien en nieuwe automatiseringsprojecten worden opgestart. Ben jij een Technician met ervaring in (complexe) automatisering? Dan maken we graag kennis met jou tijdens een rondleiding in onze plant in Tilburg!

Jouw functie

Als Technician Automatisering werk je aan oplossingen om elektrotechnische installaties en visionsystemen structureel draaiende te houden in ons volcontinu productieproces. Uiteraard wordt er tijd ingepland voor preventief onderhoud zodat jij structureel je onderhoudswerkzaamheden aan de automatisering kunt uitvoeren, testen kunt doen en optimalisaties kunt uitvoeren. Daarnaast werk je mee aan nieuwe automatiseringsprojecten om de fabriek toekomstbestendig te maken. Denk aan het installeren van een compleet nieuwe machine of deelname aan projecten t.a.v. continu verbeteren van robots en andere automatiseringen.

Op gebied van automatisering en robotisering heeft Weener Plastics grote stappen gemaakt. We werken met de modernste interne transportsystemen (AGV) en MES systemen om verder te digitaliseren. Om storingen aan automatisering, camera's, sensoren en robots te voorkomen vinden we het belangrijk dat collega's aan de machines goed opgeleid zijn. In jouw rol geef je collega's instructie vanuit jouw expertise van PLC, Vision en industriële automatiseringen.

Werkzaamheden die bij jouw functie horen:

 • Controleren, optimaliseren en configureren van (vision)systemen, robots en PLC automatiseringen;
 • Verhelpen van storingen aan machines, robots, randapparatuur en unieke assemblagelijnen;
 • Het optimaliseren van assemblageprocessen (pneumatisch, elektrisch);
 • Installeren, programmeren, testen en ombouwen van nieuwe technische hoogwaardige apparatuur en robots;
 • Modificatie- en revisie-werkzaamheden;
 • Zelfstandig begeleiden van leveranciers binnen de plant en onderhouden van relaties met externe partners;
 • Vraagbaak op gebied van (PLC) automatisering en geven van instructies aan collega's binnen de technische - en productie afdelingen.

Read more


Onderhoudsmonteur Matrijzen

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voor onze locatie in Tilburg zijn wij op zoek naar een Onderhoudsmonteur Matrijzen op de afdeling Matrijzenonderhoud. Wil jij werken in de techniek, ben jij precies en nauwkeurig en is onderhoud jouw ding? Solliciteer dan direct en kom werken in het hart van ons bedrijf!

Jouw functie

Als Onderhoudsmonteur Matrijzen voer je onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit aan de matrijzen van onze spuitgietmachines. Dit doe je aan de hand van werkopdrachten en bijbehorende instructies, zodat de matrijzen weer in optimale conditie zijn om zo snel mogelijk weer in productie genomen te worden. Werkzaamheden die bij jouw functie horen:

 • (De-)monteren van matrijzen en matrijsdelen;
 • Het conserveren (schoonmaken en smeren) van matrijzen en matrijsdelen en uitvoeren van controles t.a.v. mogelijke gebreken;
 • Herstel- en verbeterwerkzaamheden aan de matrijzen en hotrunner;
 • Collega's en/of externe partijen voorzien van werkinstructie;
 • Uitvoeren van kleine reparaties conform aanwijzingen en/of werktekeningen;
 • Het schoonmaken en onderhouden van gereedschappen, apparatuur en werkruimte.

Jij zorgt voor correcte opslag van de matrijzen en matrijsdelen wanneer ze gereed zijn en geeft ze op de juiste manier vrij voor productie. Omdat we Excellence Center zijn binnen de Weener Plastics groep willen we te allen tijde de beste prestaties laten zien. Daarom werken we aan continue verbetering. Jij werkt mee aan verbeterprojecten binnen de matrijzenonderhoudsdienst (MOD).

Read more


Maintenance Technician Machinery - Onderhoudsmonteur

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voor onze locatie in Tilburg zijn wij op zoek naar een Onderhoudsengineer - Technician. Wil jij werken in de hightech procesindustrie en wil jij meewerken aan de ontwikkeling van onze fabriek van morgen? Met jouw kennis van techniek lever je een bijdrage aan de maakindustrie waarbij we complexe producten ontwikkelen en produceren voor de Food, Nutrition en Personal Care markten. Ben jij een technicus met ervaring in elektro? Dan maken we graag kennis met jou tijdens een rondleiding in onze plant!

Weener Plastics (WP) Netherlands is een toonaangevende producent van hoogwaardige en complexe kunststof verpakkingsproducten. De vestiging in Tilburg ontwerpt, ontwikkelt en produceert functionele caps en closures. Duurzaamheid is een belangrijk en integraal onderdeel van onze strategie. We nemen allerlei maatregelen en initiatieven om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en we helpen klanten om die van hen te verminderen door duurzamere oplossingen aan te bieden. Klanten zijn fabrikanten van zowel multinationale merken als huismerken in de personal care, food en household industrie. Naast een vestiging in Tilburg heeft WP Netherlands nog een vestiging in Ede. Beide vestigingen zijn Excellence Centers binnen de wereldwijde Weener groep en focussen continu op technologische innovatie. Een zeer geavanceerd machinepark zorgt er binnen iedere vestiging voor dat producten zeven dagen per week, 24 uur per dag, kunnen worden gemaakt. Totaal telt WP Netherlands ongeveer 250 medewerkers, waarnaast er binnen onze Productie afdelingen ook flexibele arbeidskrachten werkzaam zijn.

Jouw functie

Als Onderhoudsengineer - Technician werk je aan oplossingen om storingen structureel te verhelpen. Jij zorgt ervoor dat een storing aan een volledig elektrische spuitgietmachine of automatische assemblagelijn snel wordt opgelost zodat het productieproces zo kort mogelijk stil staat. Tegelijkertijd werk je aan structurele oplossingen en informeer je collega's en stem je af hoe zij de machine of robot het beste kunnen bedienen om toekomstige storingen te voorkomen.

Naast de storingen die prioriteit krijgen, werk je aan het optimaliseren en tunen van het vision controle systeem, het installeren van een compleet nieuwe machine of deelname aan projecten t.a.v. continu verbeteren in de fabriek. Werkzaamheden die bij jouw functie horen:

 • Periodieke inspecties aan machines en apparatuur als spuitgietmachines, assemblagelijnen, randapparatuur en algemene bedrijfsinstallaties;
 • Het optimaliseren van assemblageprocessen (pneumatisch, elektrisch, servo-/vision systemen, robots en PLC automatiseringen);
 • Verhelpen van storingen in machines, robots, randapparatuur en unieke assemblagelijnen;
 • Installeren, testen en ombouwen van nieuwe technische hoogwaardige apparatuur en robots;
 • Modificatie- en revisie werkzaamheden.

Het TD- team bestaat uit 8 collega's die echt als een team samenwerken, waar ook ruimte is voor een grap en een goed gesprek. Je komt te werken in een dynamische omgeving waar je veel contact hebt met collega's in de productie.

Read more


Mould Cleaner

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voel jij je vertrouwd in een industriële omgeving, ben je bekend met veilig werken en werk je graag routinematig volgens een schema? Weener Plastics in Tilburg is op zoek naar een Matrijzen Poetser – Mould Cleaner in dagdienst. Lees hier meer over deze functie!

Jouw functie

Als Matrijzen Poetser maak je onderdeel uit van de afdeling Production Support, die in de breedste zin technische ondersteuning biedt aan het productieproces. Als Matrijzen Poetser zorg jij dat ervoor dat de matrijzen in de machines op tijd en volgens instructies worden schoongemaakt en waar nodig klein onderhoud wordt gepleegd. De volgende taken horen bij jouw functie: • Nauwkeurig reinigen en poetsen van matrijzen in de machines met o.a. dry-ice techniek; • Oliewerkzaamheden aan de machines; • Nalopen van de machine-instellingen zodat de machine vrijgegeven kan worden voor productie; • Opstarten van spuitgietmachines; • Registreren van uitgevoerde werkzaamheden zodat een ieder dit kan terugvinden; • Reinigen van gereedschappen.

Read more