Contact Information

Frankeneng 55
NL-6716 AA Ede
The Netherlands

P.O. Box 4
NL-6710 BA Ede

Tel: +31 318 664664
Fax: +31 318 638441
CoC: 55763685
VAT: NL851851034B01

Ervaren Product Development Engineer

m/v - fulltime

Weener Plastics Netherlands BV, Ede - Netherlands

De functie

In het Excellence Center "valve dispensing closures" in Ede worden voor de klanten van de Weener Group nieuwe innovatieve verpakkingen ontwikkeld. Na een gedegen inwerkperiode ben je verantwoordelijk voor het begeleiden, ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van kunststof verpakkingen, respectievelijk de daarbij in te zetten kunststoftechnologie.

Binnen de projecten ontwikkel je idee├źn uit tot innovatieve concepten en vertaalt deze in samenwerking met je collega's in gedetailleerde producttekeningen. Je begeleid het project tot en met de eventuele proefmatrijs en draagt het daarna over aan Project management. Tevens presenteer je voorstellen bij onze internationale klanten en draagt zorg voor de afstemming met de klant gedurende het project. Als projectleider waak je dan ook over planningen, kosten en deadlines. Daarnaast zorg je voor heldere rapportages en eventueel ondersteunend onderzoek (bijv. mouldflow analyses en FMEA trajecten). Je rapporteert aan de Director Innovation & Development.

Read more


Industrieel Product Ontwerper

m/v - fulltime

Weener Plastics Netherlands BV, Ede - Netherlands

De functie

De afdeling Innovation & Development in Ede, bestaand uit een jong team van 8 personen, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe kunststof producten van schetsfase tot de vrijgave voor productie. Je bent samen met je collega's verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van kunststof verpakkingen en de daarbij in te zetten kunststoftechnologie.

Je takenpakket bestaat o.a. uit:

  • Het in teamverband onderzoeken, ontwikkelen en of optimaliseren van nieuwe innovatieve kunststofproducten voor diverse markten/klanten over de gehele wereld;
  • Het uitwerken van schetsen tot detail tekeningen (met behulp van Siemens NX);
  • Het optimaliseren, verbeteren van het bestaande productportfolio;
  • Het testen en analyseren van nieuw ontwikkelde producten;
  • Het meewerken aan en mede zorgen voor de oplevering van projecten in samenwerking met collega's wereldwijd;
  • Zorgdragen voor heldere interne rapportages.

Je rapporteert aan de Director Innovation & Development.

Read more