m/v - fulltime

Projectmanager Product Innovation m/v - fulltime

De functie

In het Excellence Center "dispensing closures" in Ede ben je als Projectmanager Product Innovation verantwoordelijk voor het coƶrdineren/begeleiden van het gehele productontwikkelingsproces van nieuwe en bestaande producten. Dit begint bij het voeren van gesprekken bij de klant samen met jouw Sales collega's tot het begeleiden van de productie van de eerste pilot producten.

Je gaat samen met jouw Sales collega's naar klanten om vanuit jouw kennis en ervaring met kunststoftechnologie te praten over de productwensen van de klant. Vervolgens ga je samen met het Innovation & Development (I&D) team in Ede aan de slag met deze wensen en ontwikkel je met het team ideeƫn uit tot innovatieve concepten. De Designers uit het team gaan aan de slag met het maken van de gedetailleerde producttekeningen.

Tevens presenteer je tussentijds voorstellen bij de klanten en draag je zorg voor de afstemming met de klant gedurende het project. Je waakt over de planningen, kosten en deadlines. Daarnaast zorg je voor heldere rapportages en eventueel ondersteunend onderzoek (bijv. mouldflow analyses en FMEA trajecten).

Tot slot, als Projectmanager Product Innovation begeleid je het project in de ontwikkelfase en draag je het over aan het interne Project Management team in Ede als het project daadwerkelijke overgaat tot productie.

Je rapporteert in deze functie aan de Director Innovation & Development.

Het profiel

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van productontwikkeling (IPO) of kunststoftechnologie (bijv. Werktuigbouw).

Verder heb je ervaring als Project Manager binnen een I&D afdeling in de kunststofindustrie of heb je ervaring als Product Ontwerper binnen de kunststofindustrie en ben je toe aan een stap richting Project Management binnen een I&D afdeling.

Belangrijk is dat je affiniteit/ervaring hebt met het hebben van klantcontact, gezien de rol die jij samen met de Sales collega's speelt in deze functie richting de klant in de beginfase en ook het contact wat je gedurende het project hebt met de klant. Het streven naar een optimaal technisch antwoord op soms complexe vragen van de (internationale) klantenkring van Weener Plastics vraagt daarnaast doorzettingsvermogen.

Verder herken je jezelf in begrippen als: teamspeler, initiatiefrijk, creatief, stressbestendig, flexibel en zelfstandig.

Een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift is vereist, Duits is een pre.

Kortom jij bent een plezierige en professionele collega, die zin heeft in uitdagingen op verpakkingsontwikkeling binnen het I&D team op de WPN vestiging in Ede.

Het aanbod

Het betreft een functie in dagdienst met goede ontwikkelingsmogelijkheden. Je maakt deel uit van een jong team van in totaal 8 personen. Het salaris is in overeenstemming met de functie en ervaring. Daarnaast biedt Weener een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contact en Informatie

Indien je jezelf herkent in bovenstaand profiel stellen wij jouw spoedige reactie zeer op prijs. Je kunt je brief met cv mailen naar nlrecruitment@wppg.com onder vermelding van vacature Projectmanager Product Innovation .


19 Dec 2019