Business Controller

Voor Weener Plastic in Ede zijn wij op zoek naar een Business Controller. Weener Plastics is een toonaangevende producent van hoogwaardige en complexe kunststof verpakkingsproducten. Naast het hoofdkantoor in Ede (NL) hebben we 25 locaties in 17 landen over de hele wereld. Ga jij straks onderdeel zijn van deze prachtige organisatie? Lees dan gauw verder en solliciteer.

Functie-eisen

 • Je verzamelt en analyseert actuele, geprognosticeerde en gebudgetteerde (niet) financiële informatie;
 • Je stelt verschillende wekelijkse, maandelijkse en kwartaal managementrapportages op;
 • Je verbetert de financiële planning- en rapportagetool Adaptive Planning en ondersteunt de verbetering van het wereldwijde Datawarehouse;
 • Je ondersteund onze interne stakeholders en je stimuleert de verbetering van verkoop, inkoop en winstgevendheid (master) data.

Competenties

 • Je bent een teamspeler die nauwkeurig en secuur is aangelegd. Oog voor detail en goed georganiseerd. Tevens ben je positief ingesteld en signaleert kansen. Verder;
 • Je beschikt over een HBO of WO diploma met een financiële achtergrond;
 • Goed in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift. Spreek je ook nog eens Spaans dan is dat mooi meegenomen;
 • Je hebt 0 to 4 jaar relevante werkervaring als controller;
 • Door opgedane werkervaring zou het fijn zijn als je kennis hebt van PowerBi, LucaNet, Adaptive Planning en SAP.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een goed salaris tussen de € 2.900,- en € 4.500,- per maand inclusief vakantiegeld op basis van jouw ervaring;
 • Een dienstverband voor bepaalde tijd met intentie tot vast;
 • Een contract voor 32, 36 of 40 uur per week;
 • 30 vakantiedagen;
 • Je werkt flexibel thuis als op kantoor in Ede wat tevens jouw standplaats is;
 • Reiskostenvergoeding en 10% pensioen budget.

Bedrijfsinformatie

Duurzaamheid is een belangrijk en integraal onderdeel van onze strategie. We nemen allerlei maatregelen en initiatieven om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en we helpen klanten om die van hen te verkleinen door duurzamere oplossingen aan te bieden. Klanten zijn fabrikanten van zowel internationale A-merken als huismerken in de persoonlijke verzorging, voeding en huishoudelijke industrie. Binnen de wereldwijde Weenergroup hebben we 5 Excellence Centers die zich continu richten op technologische innovatie. Een zeer geavanceerd machinepark zorgt ervoor dat op elke locatie zeven dagen per week, 24 uur per dag producten kunnen worden geproduceerd. WP heeft in totaal ongeveer 4200 werknemers, inclusief flexibele arbeidskrachten in onze productieafdelingen en een omzet van 400 miljoen euro. Onze afdeling Group Finance is verantwoordelijk voor de boekhouding en de rapportage van de financiële positie en prestaties van de WeenerGroup, zowel intern aan het senior management als extern aan andere belanghebbenden zoals banken en ratingbureaus. Daarnaast ondersteunen we de lokale financiële teams met analyses, investeringsbeslissingen, controle framework, cash management en belastingonderzoek. We maken gebruik van verschillende systemen zoals Lucanet, Adaptive Planning, PowerBI en Mendix om historische en toekomstgerichte informatie te analyseren. We zijn bezig met het standaardiseren en optimaliseren van onze systemen om onze footprint te vereenvoudigen. Bovendien zijn onze fabrieken voortdurend bezig met verbeteren en automatiseren, gestimuleerd door ons "data gedreven productie"-initiatief. De prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van onze systemen worden nog belangrijker.

De Finance-organisatie bestaat uit een divers team van 12 medewerkers. Daarnaast werken we samen met gespecialiseerde partners om onze doelen te bereiken. Je zult rapporteren aan de Manager Group Control.

Solliciteren

De werving en selectie voor deze vacature wordt verzorgd door Yacht.

Heb je vragen over de vacature of wil je solliciteren?
Neem dan contact op met Bart Vrolijk (Recruitment Consultant) van Yacht, tel. 06 – 83 15 64 59.
Of mail je cv naar bart.vrolijk@yacht.nl

Contact

29 Sep 2023